Euro Truck Simulator

Door Y-Less op vrijdag 5 september 2008 03:53 - Reacties (14)
Categorie: Algemeen, Views: 9.687

Vrachtwagensimulatoren/games zijn er al langer, maar Euro Truck Simulator heeft toch een primeur, omdat het de eerste trucksimulator met een Europese setting is. Vervoer ladingen van Rome naar Berlijn, Madrid naar Praag, heel Europa dus. Je bestuurt realistische trucks en bezoekt de mooiste steden die Europa te bieden heeft. Maar wees wel op tijd met je lading!

http://tweakers.net/ext/f/RdDEdDTS1jNUzywDf152bipW/thumb.png http://tweakers.net/ext/f/QPKsAXoQOoTPZKtcIePBNlzr/thumb.png http://tweakers.net/ext/f/JJu2mHNs59qe2MYkxPQ508YD/thumb.png

Installatie
Deze is simpel, cd in de speler doen. Autoplay komt en op install klikken. Groot nadeel is dat je geen kleine en een grote installatie kunt doen. Het voordeel van een grote installatie is dat je cd-romspeler wat rust krijgt en dus het spel wat sneller is. Deze neemt wel aardig wat mb’tjs in van je vrije schijfruimte. Tijdens de installatie procedure krijg je helaas geen overzicht te zien van het spel. Vol ongeduld zit ik de cd-romspeler sneller te kijken. Gelukkig staat alles er vrij snel op. Gelijk maar een spelletje starten.

De intro
Zodra je Euro Truck Simulator opstart, Eerst komt het SCS Software-logo voorbij, dan komt eindelijk het hoofdmenu. Deze is best leuk in elkaar gezet. Voor de rest eigenlijk weinig leuks aan toch?

Het spel
Het menu ziet er vrij overzichtelijk uit, je kunt er niet voorbij kijken. Wat me het eerste opvalt is de mogelijkheid om de turorial tijdens het spel te gebruiken. Komt altijd goed. Het is dus niet alleen een spel maar ook een kleine wegwijs zodat je niet met dit spel de diepte in wordt gegooit.

Gameplay
De gameplay is zoals je gewent ben van WoS 18 Wheels of Steel, maar deze gameplay heeft echt betere beeldkwaliteit, het nadeel van het spelen is, dat de besturing niet goed reageert, en zodra je al bestuurt je te ver stuurt.

Dus...
Euro Truck Simulator weet niet goed wat het moet zijn: als simulator schiet het veruit te kort qua controls, als game schiet het veruit te kort in gameplay. Het is leuk om eens een grote trailer te sturen door Europa, maar niet langer dan tien minuten. Voor alle andere gamers is het denk ik wel duidelijk waar ik heen wil. Abandon Trailer!

Volgende: 'Autonome data-integratie' 05-'08 'Autonome data-integratie'

Reacties
Door Tweakers user gassiepaart, vrijdag 5 september 2008 11:23

kan aan mij liggen, maar om nou een ritje van rotterdam naar frankfurt te simuleren, lijkt mij behoorlijk saai.... Is het dan de bedoeling dat je +/- 12 uur achter de pc zit te sturen????

Door Tweakers user Ascathon, vrijdag 5 september 2008 11:43

Het duurt in het spel dan ook geen 12 uur. :) Maar zoals in een van de vorige delen ben je wel even bezig met rijden van de ene kant van de map naar de andere. En natuurlijk tanken, rusten, politie, snelheidslimieten.

Door Tweakers user Arfman, vrijdag 5 september 2008 13:04

Is me daar een cool spel :D
Ben nu aan het sparen voor de truck met 700PK, kijken of die oplegger dan wel met 100 km/h de Alpen overwil :P

Door Tweakers user 0X55AA, vrijdag 5 september 2008 14:01

Het enige jammere is is dat er geen Radio inzit :( geen codes voor files en het weer meer over de radio roepen naar mede-truckers :(

Verder wel leuk, doodeenvoudig eigenlijk maar wel verslavend.


Door Tweakers user _Eend_, zaterdag 6 september 2008 13:09

De ring Amsterdam loopt wel erg vreemd.. Dwars door Almere :P

Maar met welke truck kun je wel fatsoenlijke snelheden halen? Ik heb nu de goedkoopste volvo, maar een snelheid van 100 km/u haal ik alleen berg af in de buurt van MŁnchen. Ben nu aan het sparen voor een extra licentie, zodat ik ook met brandstoffen mag rijden.

Daarna uitbreiden naar een ander land, ik heb nu al NL, DE en BE. (de laatste voor de korte ritjes..)

Door Tweakers user T-vW, zaterdag 6 september 2008 15:56

Had gister de cheat money gebruikt en acces voor alle landen ingekocht. daarna de dikste Swift gekocht en m helemaal geuograde. die bak gaat ver over de 100Km/u! de meter gaat tot 130 maar zelfs daarna kan je nog harder.

een nadeel: de boetes lopen echt op. Van de 8000,- aan inkomsten moest ik 5000,- afdragen aan boetes

Door Tweakers user JoWannes, zondag 7 september 2008 10:31

Een beetje als Bus Driver dus. (ook van dezelfde uitgever)
Aangezien Bus Driver ook wel leuk was (op het moment dat ik geen zin had in een deftig game), geef ik deze straks ook maar eens een kans. ;)

Door Tweakers user Miglow, maandag 8 september 2008 11:06

Begrenzer anyone?

Door Tweakers user JoWannes, woensdag 10 september 2008 08:03

Nop, maar heb het ook nodig...
Die bebouwde kom steekt me zo een beetje tegen... :p

Ik vind het vrij traag gaan, waarmee ik bedoel, je verdient niet veel geld om de omringende landen en de juiste vergunningen te kopen, laat staan een andere truck...

Door Tweakers user woekele, zaterdag 13 september 2008 17:42

Ik wacht nog steeds op een grasmaaiersimulator.

Door Tweakers user DJ Nobody, zaterdag 28 augustus 2010 19:48

Grassmaaisimulator?! Dat wordt laggen!!! Als het saai wordt, kan je de kat knippen!! Trouwens weet er iemand hoe je de radio moet aanzetten. Als ik op de toets klik voor de radio zegt ie dat er geen liedjes beshikbaar zijn..

Reageren is niet meer mogelijk