Euro Truck Simulator

Door Y-Less op vrijdag 5 september 2008 03:53 - Reacties (14)
Categorie: Algemeen, Views: 9.764

Vrachtwagensimulatoren/games zijn er al langer, maar Euro Truck Simulator heeft toch een primeur, omdat het de eerste trucksimulator met een Europese setting is. Vervoer ladingen van Rome naar Berlijn, Madrid naar Praag, heel Europa dus. Je bestuurt realistische trucks en bezoekt de mooiste steden die Europa te bieden heeft. Maar wees wel op tijd met je lading!

http://tweakers.net/ext/f/RdDEdDTS1jNUzywDf152bipW/thumb.png http://tweakers.net/ext/f/QPKsAXoQOoTPZKtcIePBNlzr/thumb.png http://tweakers.net/ext/f/JJu2mHNs59qe2MYkxPQ508YD/thumb.png

Installatie
Deze is simpel, cd in de speler doen. Autoplay komt en op install klikken. Groot nadeel is dat je geen kleine en een grote installatie kunt doen. Het voordeel van een grote installatie is dat je cd-romspeler wat rust krijgt en dus het spel wat sneller is. Deze neemt wel aardig wat mb’tjs in van je vrije schijfruimte. Tijdens de installatie procedure krijg je helaas geen overzicht te zien van het spel. Vol ongeduld zit ik de cd-romspeler sneller te kijken. Gelukkig staat alles er vrij snel op. Gelijk maar een spelletje starten.

De intro
Zodra je Euro Truck Simulator opstart, Eerst komt het SCS Software-logo voorbij, dan komt eindelijk het hoofdmenu. Deze is best leuk in elkaar gezet. Voor de rest eigenlijk weinig leuks aan toch?

Het spel
Het menu ziet er vrij overzichtelijk uit, je kunt er niet voorbij kijken. Wat me het eerste opvalt is de mogelijkheid om de turorial tijdens het spel te gebruiken. Komt altijd goed. Het is dus niet alleen een spel maar ook een kleine wegwijs zodat je niet met dit spel de diepte in wordt gegooit.

Gameplay
De gameplay is zoals je gewent ben van WoS 18 Wheels of Steel, maar deze gameplay heeft echt betere beeldkwaliteit, het nadeel van het spelen is, dat de besturing niet goed reageert, en zodra je al bestuurt je te ver stuurt.

Dus...
Euro Truck Simulator weet niet goed wat het moet zijn: als simulator schiet het veruit te kort qua controls, als game schiet het veruit te kort in gameplay. Het is leuk om eens een grote trailer te sturen door Europa, maar niet langer dan tien minuten. Voor alle andere gamers is het denk ik wel duidelijk waar ik heen wil. Abandon Trailer!